Известие

Collapse
No announcement yet.

Спуках картер на Alfa 147 моля за мнение и съвет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    Дам направо ти го изписва.....и то наистина когато вече картера е сух...С ФЕРАРИСТ-а говорихме...Неговото масълце било изтекло до дупка и пустата лампа даже не благоволила да "светне"...
    Имаше към 700 грама, или поне толкова изтекоха след като спрях колата, но дотогава лампата не светна, по допълнителния уред видях че налягането го няма......така като гледам как са се развили събитията, вероятноста да има нещо прецакано в двг, е голяма, надявам се да не е така, и дори сега да не се прояви нищо, за в бъдеще.....затва човек трябва постоянно да си следи параметрите, а не като стане нещо да не знае промяна има ли или не.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Колеги отдавна не съм писал, но сега и аз имам същия проблем! Завъртях се на леда и се озовах в канавката. Когато изтеглих колата с Пътна помощ, тя запали и се прибрах до вкъщи на ход, не повече от 5км. На сутринта обаче, без да забележа че е изтекло нещо, запалих колата и като чух как трака я изгасих, но да са минали към 40сек до минута запалена. Накрая ми светна и Low Oil Pressure.
      За щастие или нещастие ДЗИ поемат такава щета и сега е в "доверен сервиз" където ще го запоят/заварят/залепят, но няма да бъде сменен. Притеснява ме само че запалих мотора на сухо и дали няма да има последствия. Само чакам да се обадят от сервиза че е готова и да я закарам при Радо в Поморие, че тези "доверените" са ми много мътни...
      Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Comment

Първоначално публикувано от stani4a Покажи съобщение
        На сутринта обаче, без да забележа че е изтекло нещо, запалих колата и като чух как трака я изгасих, но да са минали към 40сек до минута запалена. Накрая ми светна и Low Oil Pressure.
        А в крайна сметка беше ли изтекло нещо вечерта, и как и колко беше пукнат или счупен картера?????
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Беше изтекло всичко!!! После като я дръпнаха с репатрака, отдолу имаше огромна локва. А и по тракането на двигателя усетих че е сух. Иначе в сервиза ми показаха къде е счупен картера - явно при навлизане в канавката съм ударил болта/пробката и от силния удар тя е отчупила парче от картера, може би 2 сантиметра от ъгъла. Сега, незнам дали това нещо може да се завари, но ми казаха че така щели да го правят, после щели да го пускат под налягане и на рентген и чак тогава масло.

Как мислите?

Comment

Беше изтекло всичко!!!

Как мислите?
            Мислим че може и да не си голям късметлия, или да е въпрос на време.......

Comment

Първоначално публикувано от Forza Покажи съобщение
              Да аз съм със стария дисплей малкия където показва само час и километри...2002 година
              Няма стар и нов дисплей, а малкия дисплей е на 1.6 105к.с! Тоест колата ти е 105к.с!??
              Last edited by rady156; d.m.y г., 22:37.
              147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

Според мен тази лампа трябва да я префасонират на "game over".
                sigpicex
                147Q2
                300bhp/606nm
                Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

хеххе нали Много вече плакаха от нея И аз от както съм с 40/40мм пружини съм от застрашените...
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Беше изтекло всичко!!! После като я дръпнаха с репатрака, отдолу имаше огромна локва. А и по тракането на двигателя усетих че е сух. Иначе в сервиза ми показаха къде е счупен картера - явно при навлизане в канавката съм ударил болта/пробката и от силния удар тя е отчупила парче от картера, може би 2 сантиметра от ъгъла. Сега, незнам дали това нещо може да се завари, но ми казаха че така щели да го правят, после щели да го пускат под налягане и на рентген и чак тогава масло.

Как мислите?
                    Ако смяташ да я караш дълго колата по добре и смяни лагерите на вала за да си сигурен че нама да прехлопа ненадейно е смяната няма да е евтина 150лв някъде лагери около 150лв труд.
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                      Ако смяташ да я караш дълго колата по добре и смяни лагерите на вала за да си сигурен че нама да прехлопа ненадейно е смяната няма да е евтина 150лв някъде лагери около 150лв труд.
                      Колко дълго имаш в предвид???

Току ще взех колата изглежда да е добре. Няма някакви звуци, тракания, въври си нормално. Мисля обаче да я закарам до Радо в Поморие да я поогледа.
                      Много кофти са ми направили боядисването на предната маска - цялото на капки! ама това е за без пари и в "доверен сервиз"

Comment

Мда, закарай я, така никой нищо не може да ти каже, уж съществува някакъв начин тренирано ухо да чуе дали има тракане в лагерите, но така или иначе при отваряне става най ясно какво е дереджето.....

Comment

Working...
                        X