Първоначално публикувано от digitalundgrd
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спуках картер на Alfa 147 моля за мнение и съвет
Collapse
X
-
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
-
Колеги отдавна не съм писал, но сега и аз имам същия проблем! Завъртях се на леда и се озовах в канавката. Когато изтеглих колата с Пътна помощ, тя запали и се прибрах до вкъщи на ход, не повече от 5км. На сутринта обаче, без да забележа че е изтекло нещо, запалих колата и като чух как трака я изгасих, но да са минали към 40сек до минута запалена. Накрая ми светна и Low Oil Pressure.
За щастие или нещастие ДЗИ поемат такава щета и сега е в "доверен сервиз" където ще го запоят/заварят/залепят, но няма да бъде сменен. Притеснява ме само че запалих мотора на сухо и дали няма да има последствия. Само чакам да се обадят от сервиза че е готова и да я закарам при Радо в Поморие, че тези "доверените" са ми много мътни...Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
Comment
-
Първоначално публикувано от stani4a Покажи съобщениеНа сутринта обаче, без да забележа че е изтекло нещо, запалих колата и като чух как трака я изгасих, но да са минали към 40сек до минута запалена. Накрая ми светна и Low Oil Pressure."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Беше изтекло всичко!!! После като я дръпнаха с репатрака, отдолу имаше огромна локва. А и по тракането на двигателя усетих че е сух. Иначе в сервиза ми показаха къде е счупен картера - явно при навлизане в канавката съм ударил болта/пробката и от силния удар тя е отчупила парче от картера, може би 2 сантиметра от ъгъла. Сега, незнам дали това нещо може да се завари, но ми казаха че така щели да го правят, после щели да го пускат под налягане и на рентген и чак тогава масло.
Как мислите?Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
Comment
-
Първоначално публикувано от stani4a Покажи съобщениеБеше изтекло всичко!!!
Как мислите?"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от Forza Покажи съобщениеДа аз съм със стария дисплей малкия където показва само час и километри...2002 годинаLast edited by rady156; d.m.y г., 22:37.
Comment
-
Първоначално публикувано от stani4a Покажи съобщениеБеше изтекло всичко!!! После като я дръпнаха с репатрака, отдолу имаше огромна локва. А и по тракането на двигателя усетих че е сух. Иначе в сервиза ми показаха къде е счупен картера - явно при навлизане в канавката съм ударил болта/пробката и от силния удар тя е отчупила парче от картера, може би 2 сантиметра от ъгъла. Сега, незнам дали това нещо може да се завари, но ми казаха че така щели да го правят, после щели да го пускат под налягане и на рентген и чак тогава масло.
Как мислите?156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеАко смяташ да я караш дълго колата по добре и смяни лагерите на вала за да си сигурен че нама да прехлопа ненадейно е смяната няма да е евтина 150лв някъде лагери около 150лв труд.
Току ще взех колата изглежда да е добре. Няма някакви звуци, тракания, въври си нормално. Мисля обаче да я закарам до Радо в Поморие да я поогледа.
Много кофти са ми направили боядисването на предната маска - цялото на капки! ама това е за без пари и в "доверен сервиз"Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
Comment
-
Мда, закарай я, така никой нищо не може да ти каже, уж съществува някакъв начин тренирано ухо да чуе дали има тракане в лагерите, но така или иначе при отваряне става най ясно какво е дереджето....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment